tirsdag 7. juli 2009

Regjeringens forakt for lokalt selvstyre!

Regjeringen strammer inn plan- og bygningsloven for å sikre allemannsretten. Allemannsretten har imidlertid aldri vært holdt bedre i hevd en nå! I tillegg legges hele grunnlaget for håndhevingen ut til høring i ferien - når kommunestyrene ikke kan behandle det. Total forakt for det lokale selvstyret!


Hvem vet best?

Regjeringens endringer i plan- og bygningsloven er nå blitt kritisert av den politiske ledelsen i kommunene uansett politisk ståsted. Ordførerne ser hvordan dette fratar kommunestyrene muligheten til å håndtere utviklingen av sin kommune på en god måte. Trykket på boligbygging er stort, og kommunene er aktive og dyktige i planleggingen av dette. Fortetting noen steder for å bevare andre, bygging langs kollektivakser, tilgang til infrastruktur. Nå sier altså regjeringen at det ikke finnes lokale politikere med nok innsyn og interesse av å bevare nærmiljøet til at de kan behandle dette selv. Kunnskapen om hvordan dette skal gjøres ligger i Oslo! De vet om det er riktig at fru Fredriksen får endret på huset sitt, eller om sønnen kan få bygge på eiendommen. De vet hvordan dette påvirker allemannsretten. De går vel tur der i helgene da? Det sier seg selv at dette er totalt meningsløst! Kommunestyrene gjør en god innsats, og er flinke til å ivareta f.eks. strandsonen.


Høring i ferien - da unngår vi plagsomme svar?

Når så departementet sender ut retningslinjene for en slik endring midt i ferien, med en frist som gjør at kommunene ikke får behandlet det i sin møteplan, ja da blir det åpenbart at dette vil de ikke ha noen lokal innblanding i! Eneste måten lokalpolitikerne nå kan gi tilbakemelding på, på vegne av innbyggerne i kommunene, er å kalle inn til ekstraordinære møter i ferien. Det koster mange penger.

Departementets, på vegne av regjeringen; totale forakt for lokaldemokratiet er horribelt. Noen må sette ned foten og si at dette ikke går an. Kankje den beste anledningen er valget til høsten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar