torsdag 2. juli 2009

Uten busstilbud

Bussruter legges ned i skoleferien. Arbeidsfolk tar da ikke ferie i skoleferien? Folk skal da på handel og besøk i skoleferien. De må altså legge opp til å bruke bil. Vi vil sikre klima, planlegge boligbygging og lage kollektivakser, men vi går ikke i takt!


Bussen borte uten info?

Igjen ringer telefonen, sms kommer og e-poster tar opp saken. Nettbuss har lagt ned ruter i sommer. Argumentet er skoleferie. Ja, rene skoleruter stoppes selvsagt i ferien, men man kan ikke bare ta tilbudet fra de andre reisende. Dette engasjerer folk, og jeg får mange henvendelser. Det er ikke rart. I dag er det vanlig å sjekke ut kollektivmulighetene når en bosetter seg, og når en søker arbeid. Da er det brutalt at busstilbudet flere steder nå reduseres eller forsvinner helt. I tillegg virker det som at det heller ikke denne gangen har lykkes Nettbuss å kommunisere dette godt nok. Linken mellom brukerne og ruteplanleggerne er åpenbart ikke god nok.


Beboere lurt

I kommunene her langs kysten har det vært en gjennomgående tanke å planlegge boligfortetting langs kollektivaksene. Dette har også vært i fokus når kommuneplaner har vært på høring hos fylkesmann og fylkeskommunen. Det er derfor lagt opp til boligarealer inntil eller med tilknytning til kollektivaksen. Innbyggerne har bygget og kjøpt i god tro. I forbindelse med at nye E18 åpnes, blir rutetilbudet mellom Eydehavn og Kristiansand endret. Det er jo naturlig at det må endres, men det som nå skjer er at store deler av Grimstad og Lillesand får et langt dårligere tilbud. Mange av dem som har satset på de nye boligområdene nær kollektivaksen. Så ble de altså lurt. For å komme seg på arbeid må de plutselig ha bil, eller bil nr. 2. Det var jo ikke dette vi ville!


Gi tilbakemelding

Direktøren i Nettbuss Sør har lovet meg at det skulle opprettes en nettløsning for å gi tilbakemelding på hvordan det nye rutetilbudet fra høsten virker – eller ikke virker. Nå håper jeg ”klagestedet” blir etablert, og at alle kommer med konstruktive meldinger. I fylkesutvalget var det stor enighet om at det nye tilbudet som nå settes i gang ikke er tilfredsstillende. Mitt forslag om å be samferdselskomiteen i fylket få en grundig gjennomgang av tilbudet, samt se spesielt på hvordan tilbudet vest for Grimstad kan tilrettelegges for innbyggerne på en bedre måte fikk full oppslutning. Fevik med over 6.000 innbyggere får også et redusert tilbud.

Dersom vi vil tenke klima, og vi vil at folk skal reise kollektivt, så må vi legge bussen dit folk er og slutte å holde folk for narr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar