lørdag 22. august 2009

Miljøkompetanse for fremtiden

Grid Arendal sitt 20 årsjubileum har igjen vist at det finnes et solid internasjonalt kompetansemiljø i Arendal, et miljø som har mye å by på overfor sine klimapartnere, og som kan benyttes i enda større grad av det offentlige i sitt plan- og utviklingsarbeid.
Vi må være stolte av kompetansemiljøet og løfte det frem!

Satsing på klima og miljø
Hvordan skal vi greie å snu den negative utviklingen og sikre miljøet vårt for fremtiden. For Høyre er det to viktige satsingsområder. For det første må vi sette av midler til forskning og utvikling av ny teknologi som reduserer utslippene i forhold til dagens nivå. Det må være en langsiktig plan som skaper forutsigbarhet for de miljøene som skal satse på dette. Klimasatsing kan også være et satsingsområde for oljefondet.

For det andre må det lages en bevisst og tydelig strategi for økt produksjon av fornybar energi. Vi må starte opp igjen arbeidet med det grønne sertifikatmarkedet, noe som har stoppet opp under den rødgrønne regjeringen, vi må gi belønning til de som vil satse på vind- og småkraft, og vi må fornye de gamle vannkraftverkene slik at vi kan ta ut full effekt. Behandlingen av søknader om konsesjon for mikro- og minikraftverk må overføres til kommunene for å få en langt raskere behandling enn i dag.

Agder best i Norge, Norge best i Europa
Det aktive og solide kompetansemiljøet som finnes på Sørlandet må løftes frem og synliggjøres. Her snakkes det ikke bare om klima, her gjøres det noe med det! Norge har gode muligheter til å bli den ledende nasjonen i Europa på fornybar energi, og Agder må få en naturlig plass i en slik utvikling.

Vi skal satse på miljø, og vi skal satse på Agder!

1 kommentar:

  1. mener du seriøst at det det å åpne for oljeboring i lofoten og vesterålen er å satse på miljøet?

    hvordan vil du sørge for at agder får en naturlig plass i norge når det gjelder utviklingen av fornybar energi?

    SvarSlett