lørdag 22. august 2009

Trygghet i uniform

Trygghet er en god følelse. Når så mange i dag uttrykker mangel på trygghet, er det vi som politikere som må gripe fatt i dette. I vår landsdel, der innbyggertallet flerdobles på sommeren, føler ikke folk trygghet når det gjelder politiets assistanse. Slik kan det ikke være.

Avslutt krangelen - få mere politi!
Den politiske debatten omkring ressurser til politiet har i stor grad dreid seg om hvem som har økt mest. Dette er jo en helt håpløs debatt. Hverdagen forteller oss at det er for lite politi tilgjengelig når det trengs. Da må vi sette oss ned og si: hvor mye trenger vi, og hvordan kan vi få det til? På Agder må vi finne ut hva som trengs, og så må vi starte kampen for å få det på plass. Dette dreier seg ikke om prosentvis økning, det dreier seg om trygghetsfølelsen til folk. Det er ingen tvil om at dette er en av de viktige sakene kommende stortingsperiode. Over hele landet er det et skrik om mere politi tilgjengelig. Det må vi ta på alvor!

Sommeraktiviteten må ivaretas!
I tillegg til det generelle behovet for flere ressurser til politiet, er det også helt klart at Sørlandet må tilgodeses i større grad ved fordeling av ressurser internt i politiet. De ressurser vi får tildelt gjenspeiler på ingen måte den økte befolkningen vi har på sommeren. Modellen for fordeling av midlene er helt sikkert ikke enkel, men det er åpennbart at når en to-, tre- og firedobler befolkningen de forskjellige stedene på Sørlandet om sommeren, så må det følge ressurser med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar